Haaruitval is dit normaal of juist erg veel?

 

Dit is het resultaat van losse haren nadat ik mijn haren had gewassen en een conditioner er in had gedaan. En misschien nog wel meer wat in het docheputje is verdwenen.

 

Ojee!!!!! Is dit normaal?????

 

Ja hoor dit is normaal. Ik was mijn haren maar 1x in de week. Ik kam of borstel mijn haren niet vaak en draag het vaak vast.

 

Waarom is dit normaal?

Per dag vallen er 80 a 100 haren er uit. Tel maar uit 7 dagen X gemiddeld 90 haren! Tel daarbij ook nog de lengte van je haren. Lang haar zie je meer dan kort haar en kort haar valt uit je coupe en verdwijnt. In de lucht, op de grond, doucheputje enz.... Lang haar zie je overal liggen .

Dan heb je nog de seizoens haaruitval. Dit zie je in het voorjaar maar ook heel vaak in het najaar, Dan ben je even in de "rui".

Haar groei bestaat uit 3 fases. Niet ieder haar zit in dezelfde fase. Het merendeel van je haren (90%) zitten in de groeifase. Dan heb je een rustfase. En een fase dat waarin je haar gaat uitvallen.

Als de dagen korter worden, vang je minder vitamine D op door de zonnestralen. Waardoor de groeifase minder wordt en over gaat in een fase waarbij je haren al los gaan zitten. In juli en augustus groeien je haren het snelst (zon). De haren die dan overgaan in de katagene fase, waarbij het los komjt van de haarpapail, vallen dan dus vaak in oktober en november echt uit. Gelukkig hebben we genoeg haren en voor elk haar wat uitval is er een nieuwe in de maak!

 

Eet gevarieerd en gezond!!!

Sinds mijn gezondheidsreset heb ik meer haar dan ooit. Goede voeding voor gezond haar en hoofdhuid. Je voed je haren van binnenuit. Kom je vitamines en mineralen te kort kan het ook haaruitval veroorzaken. Ook langdurige stress kan op den duur haren laten uitvallen.

Wees lief voor jezelf en je haren!

 

Wil je graag meer weten welke producten van kuur geschikt is voor jouw haren en hoofdhuid? Vraag er naar in de salon en wij helpen je graag.

 

Haarvriendelijke Kapper GOLDFINGER HAIRSTYLING

Terug naar de blogs

Pin It

Goldfinger Hairstyling Eindhoven

Over ons

Goldfinger Hairstyling is een kleine haarstudio waar aandacht voor elke klant voorop staat.

Bij Goldfinger Hairstyling gaan jarenlange ervaring en de laatste trends hand in hand.

Contact

   Grote Berg 93
Eindhoven

  040 246 3954

  06 45019670

  info (@) goldfingerhairstyling.nl

Gesloten

De salon is tijdelijk gesloten

Vanwege ziekte heb ik het moeilijke besluit moeten nemen om de salon tijdelijk te sluiten.

Via Facebook houd ik je op de hoogte van mijn herstel.