Plantenkleuren

Kleuren met planten en kruiden! 

Kan dat en welke planten worden dan gebruikt? En hoe werkt dat dan?

De bekendste plant is de

LAWSONIA INERMIS (henna). De actieve stof lawesone komt vrij en gaat zich verbinden met de keratine (eiwitten) in het haar, en dat zorgt     voor de kleur.

- INDIGOFERA (indigo) behoort tot de vlinderbloemfamilie en kent vele soorten.

- CASSIA, deze behoort ook tot de vlinderbloemfamilie en is een niet kleurende plant.

 

Daarnaast worden ze met nog meer planten en kruiden gecombineerd en ook vanwege de voedende eigenschappen. Zoals o.a  aloë vera, eucalyptus, kamille, curcuma, ziziphus, hibiscus, indiase kruisbes, biet en geelwortel.

Meng je de plantenpoeders dan krijg je verschillende kleuren. Van blond tot koper & intens rood en van donkerblond tot bruin & donkerbruin.

Kleuren met planten geeft meestal warme kleuren. Dit komt omdat henna de meeste dekkracht en houdbaarheid geeft. Maar koele tinen zijn zeker ook mogelijk. Het kleurresultaat is geheel afhankelijk van je eigen kleur, kwaliteit van het haar en of je haar wel of niet chemisch is behandeld. Daarom is het belangrijk om eerst goed naar de ondergrond en de geschiedenis van het haar te kijken. Van daaruit geven we altijd een passend advies.

En dan?

De plantenpoeders worden gemengd met warm tot heet water en aangebracht op schoon gewassen haar. Kleur je voor de 1ste keer dan adviseren we eerst een Detox behandeling zodat het schoon is van siliconen en andere chemische product resten. Het papje wordt als een dik masker op het haar gelegd en wordt daarna afgedekt met een mutsje. Onder invloed van warmte (door de hoofdhuid) ontwikkelen en hecht de kleur aan het haar.

Het kleuren met planten is een proces. En een samenwerking met je eigen haar. Het is een hele andere benadering dan met het chemische haarverven. Er is geen kleurenkaart waar je een kleur uitkiest. De uitkomst is dan bij ieder een uniek. Het kan soms een proces zijn om over te schakelen naar het plantenkleuren en het vraagt soms wat geduld om tot het gewenste resultaat tekomen.

Het niet mogelijk om het haar lichter te maken, en ook niet om snel van kleur te wisselen.  Kies je voor een donkere kleur is het niet meer mogelijk om daarna hightlights  te nemen.

De kleuren zijn echt prachtig want de natuurlijke kleurverschillen van het haar blijven door deze behandeling behouden. Het ziet er erg natuurlijk uit, waardoor je bijna geen uitgroei ziet. Iedere kleur is uniek! En het is tevens een haar en hoofdhuid kuur.
vrouw-organic-infused-colors.jpgBen je erg grijs dan adviseren we een dubbele kleuring. Eerst moet het haar voorgepigmenterd worden om daarna weer opnieuw gekleurd te worden in de gewenste haarkleur.

Na het uitspoelen, ontwikkelt de kleur zich nog door tot enkele uren erna, door de invloed van zuurstof. Soms is meteen het gewenste resultaat zichtbaar, maar soms ook pas na twee dagen.
Ons advies is daarom ook om het haar  2 tot 3 dagen niet te wassen.

Ook adviseren we om Eco producten te gebruiken. Goed voor je hoofdhuid en haar

 

Tot 50 gram: vanaf €55,-
Dubbele kleuring:  vanaf €80,- (2 x 50 gram)
Meer product: €6,- per 10 gram

Heb je interesse in deze manier van kleuren, of wil je meer weten wat kan en mogelijk is?
Vraag er naar in de salon en we beantwoorden graag je vraag!

Alle producten die Goldfinger Hairstyling gebruikt zijn eco & cg proof.

Pin It

Goldfinger Hairstyling Eindhoven

Over ons

Goldfinger Hairstyling is een kleine haarstudio waar aandacht voor elke klant voorop staat.

Bij Goldfinger Hairstyling gaan jarenlange ervaring en de laatste trends hand in hand.

Contact

   Grote Berg 93
Eindhoven

  040 246 3954

  06 45019670

  info (@) goldfingerhairstyling.nl

Gesloten

De salon is tijdelijk gesloten

Vanwege ziekte heb ik het moeilijke besluit moeten nemen om de salon tijdelijk te sluiten.

Via Facebook houd ik je op de hoogte van mijn herstel.